E-mail : info@euterperolls.com

 
 
0
 
Euterpe Rolls

EUTERPE ROLLS

De specialist voor uw Pianola rollen

Over Euterpe Rolls™

Onze standaard is Levend!

We hebben alle onderdelen waar een pianolarol uit bestaat goed bestudeerd en we hebben geprobeerd het op alle fronten te verbeteren.

Ons Papier

Het papier dat wij hebben gekozen is bewezen het sterkste papier voor pianolarollen. Het is ‘vezelig’ en doordat het verschillende keren is gekalanderd is het zeer glad en oersterk. Ook is dit papier zeer stabiel bij temperatuur- en luchtvochtigheidswisselingen. Hier hebben wij niets op bezuinigd.

De kleur van het papier en de doos

Wij proberen op alle fronten het beter te doen, daarom mogen onze rollen gezien en herkend worden als 'Euterpe rollen' in hun herkenbare kleur.

Het oogje

Bij de originele rollen is het oogje een ringetje dat door het papier is geslagen met wat versteviging. De meeste andere rollen hebben echter een D-ring aan het begin. Wat ons is opgevallen is dat die langer mee gaan. Ze gaan ook makkelijker los van de spoel bij het terugspoelen, zodat er minder ‘stress’ ontstaat op het papier. Daar hebben we dus voor gekozen.

De flenzen (oren)

We hebben bewust gekozen voor nylon ‘oren’. Deze gaan langer mee (bij droogte scheuren ze niet bijvoorbeeld). Ze ‘werken’ niet en zijn dus preciezer dan hout en we hebben meer vrijheid om de vorm te verbeteren. In het linker oor zit een stelschroefje dat van de buitenkant te bereiken is. Daardoor is het makkelijk om de rol aan te passen aan de instelling van uw eigen instrument. Dit is buitengewoon belangrijk voor het goed functioneren van uw instrument. Het komt er op neer dat als je rollen niet kan bijstellen, zoals de originele rollen, ze feitelijk zelden optimaal spelen.

Het label

Welte heeft zelf vele verschillende labels in gebruik, wij hebben een samenstelling van de, naar ons inzicht beste, labels gemaakt met zoveel mogelijk informatie. Op de labels staat b.v. de opname datum en plaats (indien bekend).

De gaatjes

Het is ons essentieel gebleken dat bij het maken van een kopie, exact het patroon van de originele rol gevolgd wordt! Na vele testen hebben wij steeds meer ontzag gekregen voor wat men ruim honderd jaar geleden heeft gepresteerd. Wij hebben onze scanmachine en scanmethode vele malen moeten aanpassen om uiteindelijk een exacte kopie te kunnen maken. Met de bestaande kopieën was het een opdracht om de daaruit voortkomende nieuwe rol weer te laten klinken als het origineel. Levend dus! En dat is onze standaard; LEVEND! Aan de gaatjes viel dus niets te verbeteren, wel kunnen wij proberen van de fouten die anderen maakten in het verleden, te leren. Dit zijn ook de redenen waarom wij met een bescheiden lijst rollen beginnen. Alle rollen die we produceren zijn getest, door onszelf kritisch beluisterd en goed bevonden. We streven ernaar om wekelijks nieuwe titels toe te voegen.

De scans

Gelet op het boven genoemde kunt u begrijpen dat we werken met eigen scans! Hiervoor hebben wij zelf een redelijke bibliotheek, maar bij diverse contacten hebben wij de mogelijkheid om deze bibliotheek enorm te verruimen.

Rollen worden gelezen met licht

Minimale kans op leesfouten

Met een preciesie van 40 stapjes per mm worden de gaatjes van de rol digitaal vastgelegd door een computer

De Oren

Duurzame oren met stelschroef

Om de compatabiliteit met uw Instrument te vergroten zit er in één oor een stelschroef. Hiermee kunt u de rol instellen voor uw Welte.

De oren zijn gemaakt van Nylon en zijn dus duurzaam en niet gevoelig voor vocht en temperatuur.

Het Oogje

Eenvoudig en sterk

Het oogje gevat in een strook doek en geplakt met boekbinderslijm. Sterk en duurzaam!

Rollenprinter met papier

Met Laserprecisie

Ons papier heeft een optimale kwaliteit en de gaatjes worden door middel van een Laser gesneden

Het proces van Rollen maken

Tiroler Holzhackerbuab'n

Euterpe-reproductie van Welte-Mignon Rood 2463. Deze rol is gescand met onze zelf ontwikkelde scanner voor Welte-Mignon T-100. 

Na het scannen is er nog een elektronische controle of de gaatjes groot genoeg zijn. Hierdoor is de kwaliteit van van de scan direct vast te stellen.

Vervolgens wordt het scan bestand door een emulator gespeeld op Pianoteq van Moddart en kunnen we al vrij nauwkeurig bepalen of de rol is zoals deze moet zijn.

Daarna wordt de file omgezet naar een G-Code file om uitgelaserd te kunnen worden. Na het uitlaseren wordt het begin beplakt met doek en wordt de vorm van het begin ook uitgelaserd. Tot slot krijgt de rol een oogje en de oren.

Officieel

__________

Voorwaarden
Privacy verklaring

Pianola rol kopen
Buy Playerpiano roll
Kauf Pianola Rollen
Buy player piano rolls
Duo-Art Welte Ampico

Adres

__________

Info@euterperolls.com
www.euterperolls.com

Postadres :
Flevodwarsweg 9c
2318 BW  LEIDEN
Nederland

© 2024 Euterpe Rolls™ - Marc van Bekkum Design

Cookie policy | Website terms |